– Eldreomsorgen må følges opp bedre

Helse. Både stat og kommuner må forberede seg bedre på eldrebølgen, og sikre riktig kapasitet og god kvalitet, mener riksrevisor Per-Kristian Foss. En ny revisjonsrapport påpeker både mangelfull kunnskap og svakheter i dagens eldreomsorg.
Riksrevisor Per-Kristian Foss understreker behovet for bedre oversikt, analyser og planer for å sikre god eldreomsorg. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB scanpix

I rapporten, som ble overlevert Stortinget i dag, tirsdag, er tilgjengeligheten og kvaliteten i eldreomsorgen vurdert.

Her framgår det at Helse- og omsorgsdepartementet ikke har god nok oversikt over hva kommunene gjør for å sikre riktig kapasitet i eldreomsorgen, og at fylkesmennene, som skal følge opp kommunenes planlegging, også har liten kjennskap til kommunenes planer.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.