Helseforetak slår alarm om vikarmangel

Helse. Flere helseforetak melder om en så stor vikarmangel at det kan ramme ferieavviklingen flere steder i landet, skriver NRK.
Flere helseforetak melder om en så stor vikarmangel at det kan ramme ferieavviklingen flere steder i landet, skriver NRK. llustrasjonsbilde: Heiko Junge / NTB Scanpix

– For å løse ferier, måtte vi hente sykepleiervikarer fra vikarbyrå. Nå klarer de ikke å dekke behovet vårt, sier HR-direktør Arne Skjelten i Helse Førde til statskanalen.

For norske sykepleiere kan vikarmangelen føre til kortere ferier, mer overtid og at de sjeldnere får ferie når de ønsker.

Bemanningsbyråenes krevende situasjon har blitt forverret av en stor nedgang i svensk arbeidsinnvandring.

– Alle i bemanningsbransjen har problemer med å finne nok sykepleiere etter en periode vi nøt godt av å bruke svenske vikarer, sier Ketil Kjeldsberg i Adecco.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.