Hjort åpner for samarbeid med Ap i Tromsø etter bompengeultimatum fra Frp

Politikk. Høyres ordførerkandidat i Tromsø, Jens Johan Hjort, åpner for storkoalisjon med Arbeiderpartiet i Tromsø etter kommunevalget neste år.
Ordførerkandidat Jens Johan Hjort tordner mot Frps bompengeultimatum. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Bakgrunnen er at Frp har stilt ultimatum til Høyre om å vrake bompenger og byvekstavtalen med staten hvis de skal gi støtte til en borgerlig ordfører, skriver iTromsø.

Jens Johan Hjort åpner for samarbeid med Arbeiderpartiet om ikke Frp trekker ultimatumet. Han gjør det klart at han ikke finner seg i Frps krav.

– Jeg ser ingen grunnlag for dialog med Frp. Hvis de tror jeg er villig til å selge sjela mi, tar de skammelig feil, sier Hjort til iTromsø.

Mandag lanserte leder i Tromsø Frp, og partiets ordførerkandidat, Bjørn-Gunnar Jørgensen, et ultimatum til sin mangeårige samarbeidspartner: Enten vraker Høyre bompenger og byvekstavtalen med staten, eller så kommer ikke Frp til å støtte en borgerlig ordfører, selv om de borgerlige partiene vinner valget.

Konsekvensen kan bli at Arbeiderpartiets Gunnar Wilhelmsen (Ap) blir ordfører, selv om han taper valget.

– Dette er i mitt hode et fullstendig useriøst utspill, og jeg vil karakterisere det som en varslet politisk sabotasje. Det er en handling som isolerer Frp fullstendig. Jørgensen har stilt et ultimatum som ikke kan innfris. Frp må velge om de vil samarbeide med Høyre, eller om de vil servere velgerne Ap-politikk og en Ap-ordfører, sier Hjort.

Høyres ordførerkandidat er åpen for å ta en prat med Frp – men kun under klare forutsetninger.

– Det er nok på tide med en prat i ro og mak. Men hvis Jørgensen har ultimatumet med seg i lomma, så har det ingen hensikt å prate. Da ser ikke jeg noe grunnlag for en dialog med Frp, slår Hjort fast.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.