Lei av at mobilnett faller ut i uvær

Energi og miljø. Både under fjorårets storflom og andre kritiske værhendelser har mobilnettet i Kristiansand sviktet. – Staten må stille strengere krav til mobiloperatørene, mener ordfører Harald Furre (H).
Når strømmen går som følge av storm, flom og annet uvær, faller også mobilnettet ut, fordi basestasjonene har for liten batterikapasitet. Ordfører Harald Furre (H) tar opp problemet på en konferanse om klimatilpasning på Lillestrøm i dag. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

– Vi har mange ganger opplevd at mobilnettet har falt ut fordi basestasjonene har altfor liten batterikapasitet ved strømbrudd. Batteriene holder bare to til fire timer. Dette har store konsekvenser, ikke minst for bruken av velferdsteknologi, trygghetsalarmer og nødnettet, sier Furre til Kommunal Rapport.

Han mener Samferdselsdepartementet må stille krav til mobiloperatørene om mye større batterikapasitet enn det de har i dag.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!