To menn må i fengsel for grov korrupsjon

Jus. En tidligere virksomhetsleder i Nannestad kommune og en medtiltalt leverandør av pumpeutstyr er dømt til tre år og åtte måneders fengsel for korrupsjon.
To menn er dømt til tre år og åtte måneders fengsel for grov korrupsjon i Øvre Romerike tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

De må også betale 7 millioner kroner i erstatning til kommunen, skriver Romerikes Blad.

Mennene var tiltalt for å ha produsert fiktive fakturaer på pumpeutstyr til kommunen i en årrekke, slik at leverandøren urettmessig fikk utbetalt 7 millioner kroner. Virksomhetslederen skal ha sørget for at fakturaene ble godkjent. Til gjengjeld mottok han 485.000 kroner i kontanter, alkohol og varmeutstyr til eget hus, ifølge dommen fra Øvre Romerike tingrett.

Nannestad kommune anmeldte saken til politiet i 2015 etter en intern gransking i kommunen basert på mistanker om fiktiv fakturering og overfakturering.

Virksomhetslederen erkjente delvis skyld etter tiltalen. Han hevdet at han ikke visste om noe om den fiktive faktureringen, men innrømmer å ha mottatt 100.000 kroner fra leverandøren. Hans forsvarer Kristen S. Fari har ennå ikke tatt stilling til om de vil anke dommen.

– Vi har ingen kommentar til dommen før vi har fått gått gjennom den, sier Fari til avisen.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.