Saida Begum (31) ligger an til å bli Høyres ordførerkandidat i Oslo under kommunevalget i 2019. Foto: Oslo kommune/Sturlason
Saida Begum (31) ligger an til å bli Høyres ordførerkandidat i Oslo under kommunevalget i 2019. Foto: Oslo kommune/SturlasonOslo kommune/Sturlason
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Saida Begum innstilt som Høyres ordførerkandidat i Oslo

 Saida Begum (31) kan bli Oslo Høyres første flerkulturelle ordførerkandidat.

– Jeg er en ung kvinne som brenner for Oslo. Jeg har bodd i Vestre Aker, i Hausmanns gate i sentrum, på Stovner, Høybråten, Grünerløkka og nå på St. Hanshaugen. Jeg er en skikkelig Oslo-nomade, som elsker byen min, sier Saida Begum til NRK.

Begum er utdannet jurist og er partiets fraksjonsleder i kultur- og utdanningskomiteen. Hun har også vært rådgiver for Høyres justispolitikere på Stortinget og har sittet i Oslo bystyre siden 2011.

Første gang

Dersom innstillingen vedtas, er det første gang Oslo Høyre velger en ordførerkandidat med flerkulturell bakgrunn.

– Ordførerrollen bør tilpasses fremtiden, og det er ikke slik at man må være en middelaldrende hvit mann for å være ordfører i Oslo. Selv ikke for Høyre, sier leder av nominasjonskomiteen, Ellen Chr. Christiansen.

Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre har også enstemmig innstilt Eirik Lae Solberg (47) som byrådslederkandidat på Høyres liste til kommunevalget i 2019.

Avgjøres 3. desember

– Eirik Lae Solberg og Saida Begum er en kompetent duo som har hjerter som banker for Oslo og tung politisk kompetanse. Med disse to på topp, vil Oslo Høyre ha et særdeles godt utgangspunkt for å gjenvinne styringen i hovedstaden etter valget i 2019, sier Ellen Christine Christiansen.

Solberg har sittet i Oslo bystyre siden 2007, han er i dag gruppeleder i bystyregruppen og nestleder i Oslo Høyre. Solberg har vært både finansbyråd i Oslo og statssekretær i regjeringen.

Kommunevalget 9. september 2019 vil avgjøre om de rødgrønne får beholde Oslo eller om borgerlige kandidater vil ta over for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV).

Nominasjonskomiteens innstilling skal behandles på Oslo Høyres nominasjonsmøte 3. desember

(©NTB)