Disse 235 kommunene skal bosette 5.350 flyktninger

Flyktninger og integrering. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ber norske kommuner om å bosette 5.350 flyktninger neste år. Sjekk din kommune her!
– Flyktningene skal bosettes i både små og store kommuner, sier direktør Libe Rieber-Mohn i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Andelen enslige, mindreårige flyktninger som skal bosettes det neste året er imidlertid redusert. Totalt 150 av flyktningene som kommunene bes om å bosette, er enslige, mindreårige, mot 270 i 2018.

Flyktningene er fordelt på kommunene etter et sett nye kriterier som skal bidra til god integrering, ifølge IMDi. Hovedprinsippet er fortsatt spredt og styrt bosetting, som blant annet vil si at det skal bosettes flyktninger over hele landet. Totalt er 235 kommuner blitt bedt om å bosette flyktninger neste år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.