Prisvinner: – Byene må gå foran i klimapolitikken

Kommuneprofilen. – Når landene ikke leverer utslippskutt, må byer og lokalsamfunn gå foran, sier Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG), som i dag ble hedret som Årets kommuneprofil 2018. 
Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) med en karikaturtegning av seg selv, smilende på sykkel, som er det synlige beviset på at Kommunal Rapports lesere har kåret henne til Årets kommuneprofil 2018. Sjefredaktør Britt Sofie Hestvik (t.v.) overrakte prisen i Oslo rådhus i formiddag. Foto: Magnus K. Bjørke.

Til rungende applaus fra ordfører Marianne Borgen (SV), byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og andre bystyrepolitikere i Oslo ble Berg i formiddag tildelt prisen Årets kommuneprofil 2018. Det skjedde i lunsjpausen under dagens budsjettbehandling i Oslo rådhus.

– Lan Marie Nguyen Berg er et godt eksempel på en folkevalgt som bidrar til endringer som innbyggerne merker. Hun har stått i spissen for å skjerpe målene i Oslo i tråd med Parisavtalen, som skal sørge for at verdens land klarer å begrense klimaendringer. Nå kommer hun rett fra Polen og klimaforhandlingene, der hun har gitt råd til andre politikere fra hele verden om hvordan man kan minske klimautslipp, sa sjefredaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport, som delte ut prisen – en karikaturtegning av Sven Tveit.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.