Vara veltet flertall for statlig omsorg

Pleie og omsorg. En SV-er erstattet en Høyre-politiker. Dermed sa fellesnemnda nei til at Indre Østfold skal delta i forsøk med statlig finansiert omsorg. 
Fellesnemndas leder Thor Hals (H) håper Indre Østfold får en ny sjanse til å komme med i forsøket med statlig finansiert omsorg. Arkivfoto: Patrick da Silva Sæther.

Nei-vedtaket er i strid med innstillingen fra prosjektrådmannen og en uventet seier for opposisjonen (Ap, Sp og SV) i fellesnemnda, som normalt har blått flertall. 

– Det var litt spesielt. En kommune opererer med en felles varaliste. Da en Høyre-politiker meldte forfall, kom det inn en vara fra SV og flertallet ble endret. Dermed ble det nei-flertall med 13 mot 12 stemmer, forklarer fellesnemndas leder Thor Hals (H) til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.