– Det er ikke uvanlig å skifte mening

Politikk. Ikke alle kommunestyrepolitikere forblir tro til partiet, viser lokalpolitikerundersøkelsen til Kommunal Rapport.
4 prosent av de som har svart på Kommunal Rapports lokalpolitikerundersøkelse svarer at de ikke lenger er tilknyttet det samme partiet i dag som da de ble valgt inn i 2015. Stig Holm fra Kongsvinger er en av dem. Foto: Privat

Det kan skje mye i løpet av en valgperiode. For noen politikere kan det plutselig bli aktuelt å skifte politisk ståsted. Det viser Kommunal Rapports lokalpolitikerundersøkelse.

I alt 4 prosent av dem som har svart på undersøkelsen, forteller at de ikke tilhører samme parti i dag som de gjorde da de ble valgt inn i kommunestyret i 2015. Undersøkelsen viser samtidig at de fleste som går ut av et parti, blir uavhengige representanter i kommunestyret den resterende perioden.

I Kongsvinger kommunestyre sitter det i dag tre uavhengige representanter. Dermed er gruppen uavhengige like store som Frps kommunestyregruppe, uten at det rokerer makta.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.