Oslo stiller strengere krav til privat helse og omsorg

Pleie og omsorg. Byrådet i Oslo la torsdag fram strengere krav til private aktører kommunen kjøper helse- og omsorgstjenester fra, blant annet om faste ansettelser framfor innleide konsulenter. 
Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap), innfører Oslomodellen for seriøst arbeidsliv i helse- og omsorgssektoren. Foto: Terje Lien

Den såkalte Oslomodellen for et seriøst arbeidsliv er innført for bygg og anlegg. Nå vil kommunen stille de samme kravene til private selskaper de kjøper helse- og omsorgstjenester av. Kravene skal stilles i nye kontrakter som inngås, men eksisterende avtaler skal ikke reforhandles.

– Vi krever blant annet anstendige lønns- og arbeidsvilkår, fast ansettelse, heltidskultur og bruk av lærlinger. Oslo kommune er Norges nest største innkjøper av varer og tjenester, og vi vil bruke innkjøpsmakten til å sikre et seriøst arbeidsliv og gode velferdstjenester for våre innbyggere, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.