43 listetopper mener Grande er lite egnet som Venstre-leder

Politikk. Hun støttes imidlertid av flertallet, viser en NRK-rundspørring.
Partileder Trine Skei Grande får hard medfart av listetopper i Venstre. Her er hun avbildet mens hun talte til landsstyremøtet i Venstre i helgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

I en NRK-rundspørring gjort sier 43 tidligere listetopper i Venstre at Trine Skei Grande er lite egnet som partileder. Av 290 listetopper ved lokalvalget i 2015 har 183 svart på SMS-undersøkelsen – noe som tilsvarer 63 prosent, melder kanalen.

101 av de spurte listetoppene svarer at Grande er «svært godt egnet» eller «godt egnet» som partileder. 37 personer oppgir at de stiller seg nøytrale til spørsmålet. 43 personer svarer at hun er «lite egnet» eller «svært lite egnet».

En av dem er Per Øyvind Grimsby, som var listetopp i Sirdal for fire år siden og skal være det også ved valget i år.

– Jeg mener at Grande bør gå. Jeg synes ikke hun har levert godt nok og jeg tror ikke hun er rett person til å ta partiet opp igjen, sier Grimsby.

Trine Skei Grande betegner selv tallene som oppløftende.

– Etter den stormen som har vært i det siste, så ble jeg litt glad da jeg så dem. Det samme følte jeg på landsstyret i helga, at jeg fikk veldig stor støtte i partiet for jobben som gjøres, sier hun til NRK.

 

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!