To ansatte i barnehagen etterorskes etter at ettåring omkom. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
To ansatte i barnehagen etterorskes etter at ettåring omkom. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Barnehage engasjerer advokat etter dødsfall

To personer har fått status som mistenkte etter at en ettåring døde i en barnehage i Bergen. Barnehagen har engasjert en advokat.

Administrerende direktør i Akasia, Ove-Christian Fredriksen, forteller Bergens Tidende at to stykker i datterselskapet Akasia Barnehage AS har fått mistenktstatus. Barnehagen har engasjert advokat Arild Dyngeland. Ifølge Fredriksen er den ene mistenkte en leder i datterselskapet og var ikke til stede da ulykken skjedde, mens den andre er en av de ansatte i barnehagen.

– Jeg tolker dette som at politiet følger to spor i etterforskningen. Det ene, tenker jeg, dreier seg om selskapet og våre systemer og rutiner. Mens det andre sporet gjelder ansatte som jobber i selve barnehagen, sier Fredriksen, som også er styreleder i Akasia Barnehage AS.

Fredriksen sier at selskapet skal være åpne i kontakt med politiet. Han ønsker å finne ut om ting kunne blitt gjort annerledes.

Den ett år gamle gutten døde på sykehus fredag 25. januar etter han falt ut av en barnevogn i Akasia Paradis barnehage i Bergen 3. januar.

Gutten lå i en vogn uten bag eller vognpose, inne i barnehagen da ulykken skjedde. Vognen han lå i brukes vanligvis av barn som kan sitte selv. Ettåringen ble funnet hengende i en stropp fra barnevogna. Han levde, men var ikke bevisst da han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus.

(©NTB)