Bombetrussel mot rådhuset i Nittedal

To anonyme trusler ble onsdag ringt inn til rådhuset i Nittedal. 
Nittedal kommune ble onsdag anbefalt å evakuere Rådstua, som ligger vegg i vegg med rådhuset. Foto: Joachim S. Enger

Ved 12.15-tiden onsdag ble det ringt inn en trussel rettet mot Rådstua i Nittedal kommune. Rådstua ligger vegg i vegg med rådhuset, og omfatter Nav-kontoret, barnevernet, legevakten og den lokale politistasjonen.

Omtrent samtidig mottok sentralbordet i Nittedal rådhus en telefon med henstilling om å evakuere deler av rådhuset.

– Slik jeg har forstått det kom den ene trusselen til en underliggende enhet, om at det skal ha vært en bombe i Rådstua, som ligger i Rådhusveien 3. Det kom også en telefon til sentralbordet om at vi burde evakuere deler av rådhuset, sier ordfører Hilde Thorkildsen i Nittedal kommune til VG.

– Begge truslene ble meldt til politiet umiddelbart, og de etterforsker saken. Kommunen har iverksatt nødvendige tiltak, og alle de ansatte er varslet, sier hun.

Nittedals kommunikasjonssjef Kristian Westgård forsikrer overfor Kommunal Rapport at både politiet og kommunen tar saken på største alvor, og at saken vil bli fulgt opp videre.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.