Nå er vi 5.328.000 innbyggere

Plan og stedsutvikling. Folketallet i Norge økte med 32.000 innbyggere i fjor. Ved årsskiftet var det 5.328.000 millioner innbyggere i Norge.
Folketallet i Norge økte med 32.000 innbyggere i fjor. Det er den svakeste veksten siden 2004, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SBB). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX

Veksten i folketallet er den svakeste siden 2004, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SBB). I perioden 2006 til 2016 var folketallsveksten spesielt sterk, så i lys av dette er veksten normal.

Det var 584.233 utenlandske statsborgere i Norge 1. januar 2019. Det er en økning på nærmere 17.000 fra året før. Denne veksten utgjør dermed akkurat litt over halvparten av den samlede folkeveksten. Polakkene står i en særstilling og utgjør hele 18 prosent av de utenlandske statsborgerne som bor i Norge.

Akershus og Oslo hadde den største folketallsveksten i 2018, og sto for nær halvparten av den samlede veksten. Folketallet gikk samtidig ned i fylkene Sogn og Fjordane, Oppland, Finnmark og Telemark. Vi må tilbake til 2005 for å finne så mange fylker med befolkningsnedgang.

Gjennomsnittsalderen i Norge har økt litt hvert år, men de siste årene har økningen gått raskere. Snittalderen i Norge var på 40,28 år ved årsskiftet. Det er en økning på 0,23 år fra året før. En så rask årlig endring har man aldri sett i landet tidligere.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.