Kommunen krever tilbake penger etter å ha reagert på kostnader, lønninger og bemanning. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Kommunen krever tilbake penger etter å ha reagert på kostnader, lønninger og bemanning. Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo har krevd tilbake millioner fra barnehager

Seks barnehager må betale tilbake 4,5 millioner kroner de har fått i tilskudd, krever oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo.

Nylig ble det kjent at en barnehage har fått krav om å tilbakebetale 1,7 millioner kroner. En oppsummering Dagbladet har fått tilgang til, viser at kommunen har krevd tilbake 4,5 millioner fra seks barnehager for regnskapsårene 2014–2016. Femten private barnehager ble gransket.

Høye lønninger og helgeturer til europeiske storbyer er noe av det kommunen reagerer på. I tillegg er misfornøyd med for lav «voksentetthet», noe den mener har ført til urimelig høy fortjeneste.

– Det er alvorlig, for dette er penger som skulle ha gått til barna, sier Thorkildsen.

– Vi har sett at noen kommersielle og private aktører har brukt pengene helt feil og har benyttet seg av smutthull og tatt sjansen på at vi ikke skulle oppdage det.

Flere av dem som har fått krav om tilbakebetaling, er uenige i premissene for kravene, blant annet når det gjelder vurdering av personalet og lønninger.

(©NTB)