Ber nye kommuner senke ambisjonene

Kommunestruktur. Råd til sammenslåingskommuner i tidsnød: – Senk ambisjonene. Det viktigste er at dere har kontroll på alt som er kritisk, sier Åsbjørn Vetti i KS-konsulent.  
Daglig leder Åsbjørn Vetti advarer politikerne mot å pålegge administrasjonen nye oppgaver det siste året før sammenslåing. - De må ta i betraktning at administrasjonen har tredobbel jobb i år, sier han til Kommunal Rapport. Bildet er tatt under erfaringskonferansen på Gardermoen i forrige uke. Foto: Magnus K. Bjørke

Daglig leder Åsbjørn Vetti i KS-Konsulent har fulgt sammenslåingskommunene tett, blant annet som konferanseleder for seks erfaringskonferanser, der de har delt sine erfaringer, råd og bekymringer med hverandre. 

KS-Konsulent tar også enkeltoppdrag for kommunene og har ifølge Vetti vært inne som rådgiver i over halvparten av sammenslåingsprosjektene, for kortere eller lengre tid. Han er imponert over det han ser.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!