Solide tall i Bergen

Resultatbørsen. Fjerde år på rad med driftsoverskudd langt over det anbefalte nivået.
- Jeg er imponert over jobben som gjøres av våre ansatte, sier byrådsleder Harald Schjelderup (Ap). Arkivfoto: Otto von Münchow

Bergen gikk med solid overskudd rent økonomisk i fjor, ifølge regnskapet som nå er oversendt til revisjonen. Driftsoverskuddet er på 4,3 prosent av brutto inntekter, ifølge tallene Kommunal Rapport har mottatt fra kommunen. Staten og KS anbefaler at en normalkommune bør ha en driftsmargin på 1,75 prosent for å ha en sunn økonomi. Bergen ligger altså ganske langt over det anbefalte nivået.

Netto driftsresultat utgjør 931 millioner kroner. I 2017 var driftsresultatet på 1.135 millioner kroner. Bruk og avsetning til bundne fond gikk omtrent opp-i-opp i fjor.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.