Færder kommune siktet etter badedødsfall i omsorgsbolig

Helse. Politiet har siktet Færder kommune for brudd på helsepersonellovens i forbindelse med badedødsfallet i en omsorgsbolig i februar i år.

Sørøst politidistrikt har i dag tatt ut siktelse mot Færder kommune med grunnlag i brudd på helsepersonellovens bestemmelse om organisering av virksomheten, opplyser politiadvokat Katrine Christensen Brygard.

Denne bestemmelsen sier at virksomheten plikter å organisere seg slik at helsepersonell er i stand til å overholde sine lovpålagte plikter.

– Siktelsen tas ut på bakgrunn av etterforskning politiet har gjort og de opplysninger som har blitt innhentet til nå, sier Brygard.

En mann i slutten av 50-årene døde av brannskadene han fikk 24. februar etter å ha blitt badet i glovarmt vann i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap i Vestfold-kommunen. Tirsdag ble det kjent at en kvinne ansatt i Færder kommune, også er siktet i saken.

Politiet friga torsdag navnet på mannen som omkom som følge av hendelsen på bofellesskapet. Avdøde er Alf Johan Halvorsen. Navnet er frigitt i samråd med pårørende.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.