Fagforbundets leder Mette Nord sier de ikke kommer til å gjøre noe med pengestøtten til Senterpartiet «nå». Forbundet er den største bidragsyteren til partiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Fagforbundets leder Mette Nord sier de ikke kommer til å gjøre noe med pengestøtten til Senterpartiet «nå». Forbundet er den største bidragsyteren til partiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Fagforbundet ber Sp kutte blå samarbeid lokalt

Fagforbundet, som er Senterpartiets største økonomiske bidragsyter, ber partiet slutte å samarbeide med høyresiden lokalt.

– Vi har en klar beskjed til Senterpartiet: Dere må søke samarbeid med venstresiden i kommunene og fylkene, ikke gjøre hestehandler med Høyre og Fremskrittspartiet i forbindelse med valget i høst, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet, til Klassekampen.

Fagforbundet er LOs største forbund med sine mer enn 365.000 medlemmer. De fleste av dem arbeider i kommunesektoren. Forbundet støtter de rødgrønne partiene økonomisk og gir årlig 2,5 millioner i støtte til Senterpartiet. Det gjør dem til partiets største bidragsyter.

I rikspolitikken har Senterpartiet vært en lojal rødgrønn alliansepartner. I kommune- og fylkespolitikken har partiet vært langt mindre trofast. I kommunestyrene samarbeider Senterpartiet både til høyre og venstre. Ti av elleve fylkeslag i partiet ønsker ikke å avklare om de vil samarbeide til høyre eller til venstre før høstens valg, skrev avisen tidligere denne uken.

Nord mener høyresiden undergraver arbeidet for faste stillinger i kommunene og setter arbeidsvilkår i fare ved å privatisere velferdstjenester.

– Det er våre medlemmer som blir de store taperne dersom Sp heller samarbeider med Høyre og Frp. Derfor reagerer nå flere av våre tillitsvalgte på at lokale Sp-folk flørter med høyresiden, sier hun.

På spørsmål om de vil kutte i pengestøtten, svarer hun at de ikke har tenkt «å gjøre noe med det nå».

(©NTB)