– Det var en beboer som skulle bade, og en av de ansatte brukte personheis for å få mannen ned i badekaret. Vannet var altfor varmt, og mannen fikk en forbrenning, sier rådmann i Færder kommune Toril Eeg. Arkivfoto: Berit Almendingen
– Det var en beboer som skulle bade, og en av de ansatte brukte personheis for å få mannen ned i badekaret. Vannet var altfor varmt, og mannen fikk en forbrenning, sier rådmann i Færder kommune Toril Eeg. Arkivfoto: Berit AlmendingenBerit Almendingen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mann døde etter å ha blitt badet i glovarmt vann

Kommunen og én ansatt er mistenkt for rutinesvikt etter at en mann i 50-årene døde etter å ha blitt badet i glovarmt vann i en omsorgsbolig i Vestfold.

Politiet er i gang med etterforskningen og ser på saken som svært alvorlig, skriver NRK.

– Vi har gjort undersøkelser ved omsorgsboligen. Videre har vi avhørt vitner og mistenkte. Vi har også innhentet kommunens rutiner og retningslinjer, spesielt opp mot stell og bading av pasienter, sier politiadvokat Nina Magnussen Røed.

Det er så langt ikke tatt ut siktelse i saken, men kommunen og den ansatte som badet mannen, er mistenkt for rutinesvikt, ifølge NRK.

Hendelsen skjedde i en omsorgsbolig i Færder kommune i Vestfold søndag 24. februar. Mannen fikk store brannskader og døde av skadene torsdag kveld.

– Det var en beboer som skulle bade, og en av de ansatte brukte personheis for å få mannen ned i badekaret. Vannet var altfor varmt, og mannen fikk en forbrenning, sier rådmann i Færder kommune Toril Eeg.

Hun sier til NRK at det åpenbart er noe som har sviktet i rutinene som handler om å kontrollere temperaturen på vannet.

Kommunen vil nå gå gjennom rutinene når det gjelder temperatur, samt melde saken til fylkeslegen og be om tilsyn.

(©NTB)