Aksjonister stopper vindmøllearbeid i Trøndelag

Energi og miljø. Vindmølleutbyggingen på Sørmarkfjellet i Flatanger kan ikke fortsette før aksjonister har flyttet seg fra et avsperret område. Politiet er koblet inn.
Noen av vindturbinene i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. På Sørmarkfjellet i Flatanger og Osen kommuner i Trøndelag skal det også bygges vindpark. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Mandag stanset et 50-talls aksjonister arbeidet med et nytt vindkraftverk på Sørmarkfjellet i Flatanger kommune, skriver NRK.

Aksjonistene oppholdte seg i et avsperret område som er satt opp i forbindelse med hogst som skal foregå like ved en høyspentlinje. Hogsten er i forbindelse med vindkraftutbyggingen og har nå blitt midlertidig stoppet.

Arbeidet vil ikke fortsette før aksjonistene flytter seg.

Liv og helse

– Folk går innenfor sperringene, og da kan det ikke gjøres noe. Dette handler om liv og helse, sier fungerende beredskapsdirektør i NTE Nett, Johan Hernes, til NRK. Selskapet eier høyspentlinjen og har derfor ansvaret for sikkerheten i området.

Kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem i Tønderenergi, som er utbygger av Sørmarkfjellet vindpark, sier til Namdalsavisa at framdriften i hogstarbeidet forsinkes.

Kontakt med politiet

– Det er svært beklagelig at ulovlig aksjonsvirksomhet får slikt spillerom til å hindre lovlig arbeid, sier Eidem. Han sier de er i kontakt med politiet.

Trøndelag politidistrikt sier til NRK at de har satt ned en egen stab som nå vurderer situasjonen.

Aksjonsleder Torbjørn Lindseth sier til Namdalsavisa at de skal fortsette aksjonen tirsdag.

Sørmarkfjellet vindpark, som skal ligge i Flatanger og Osen kommuner, skal produsere strøm til 30.000 husholdninger når anlegget etter planen står ferdig i slutten av 2021.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.