To sett tjenester i nye Kinn kommune

Administrasjon. Vågsøy og Flora beholder hver sine kommunesentre og hver sine ordninger for legevakt, øyeblikkelig hjelp-senger og jordmortjeneste etter sammenslåingen til Kinn.   
Måløy i Vågsøy blir ett av to kommunesentre i nye Kinn kommune. Ordfører, rådmann og assisterende rådmann skal være noen dager her og noen dager i Florø i Flora. Bildet er fra 2008, da Vågsøy var vert for Tall Ship Race. Arkivfoto: Joakim S. Enger.

Mellom Vågsøy og Flora ligger Bremanger, som ikke ville være med i Kinn. Sammenslåingen av Vågsøy og Flora er dermed den eneste sammenslåingen i landet som omfatter kommuner uten felles grense.

Å komme seg fra Måløy i Vågsøy til Florø i Flora tar en time med hurtigbåt eller to timer med bil – inkludert ferje. Allerede i intensjonsavtalen ble det bestemt at den nye kommunen skal ha to kommunesentre, og at ordfører, rådmann og assisterende rådmann skal være litt begge steder.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!