Flere bruker nett-tjenester fra det offentlige

Administrasjon. Siden 2009 har det vært en jevn økning i bruk av nettjenester fra det offentlige. Norge ligger nå i europatoppen i bruk av offentlige nettjenester. Her kan du se sammenligningen med andre land i Europa.
Bare i Danmark er det flere som skaffer seg informasjon fra offentlige nettsider enn i Norge.

Ni av ti nordmenn hadde i fjor hatt kontakt med det offentlige via internett i løpet av det siste året. Få andre land i Europa har tilsvarende bruk av offentlige nettjenester, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Særlig er det de med høy utdanning som benytter seg av internett når de vil ha kontakt med det offentlige. 95 prosent av de med fullført høyskole- eller universitetsutdanning har brukt minst én av de tre digitale tjenestene som inngår i SSBs oversikt: 1. Skaffe seg informasjon fra offentlige nettsider, 2. Lastet ned offentlige skjema og 3. Sende inn skjema digitalt til offentlige myndigheter.

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!