Hege Haukeland Liadal trekker seg midlertidig fra flere verv

Politikk. Hege Haukeland Liadal trekker seg midlertidig som nestleder i Rogaland Ap og fra landsstyret. Hun innrømmer å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget.
Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (i midten) sammen med partileder Jonas Gahr Støre (til høyre) på Karmøy i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er viktig for meg at feil rettes opp og at alle fakta kommer på bordet. Derfor har jeg kommet til at det er riktig at jeg trekker meg midlertidig fra mitt verv som nestleder i Rogaland Ap mens denne saken pågår, skriver hun på Facebook onsdag morgen.

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte Haukeland Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skriver Aftenposten.

Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner, befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

–  Det er bra at Hege beklager og sier at hun vil at dette skal bli rettet opp. Vi forutsetter at Stortingets regelverk følges, sier Aps parlamentarisk nestleder Hadia Tajik i en kommentar tirsdag kveld.

Kommunikasjonsrådgiver Kristoffer Thoner i Ap sier til NTB at det ikke vil bli gitt svar på ytterligere spørsmål om saken tirsdag kveld, men at flere svar vil bli gitt på et senere tidspunkt.

Alvorlig

Ap-nestlederen uttaler at brudd på Stortingets regelverk er alvorlig.

– Derfor er det viktig at Stortinget ser på dette slik at alle fakta kommer på bordet. Vi vil også følge opp med Hege og få en forståelse av det som har skjedd, sier Tajik.

I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund.

Kjøreturen som aldri fant sted fikk hun refundert over 3.000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget.

Beyoncé-konsert

Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

– Etter at Aftenposten ba om innsyn i mine reiseregninger, er det blitt funnet feil. Jeg går nå gjennom reiseregningen sammen med regnskapskontoret, skriver Haukeland Liadal på sin egen profil på Facebook tirsdag kveld.

– Det er ene og alene mitt ansvar at de skal være riktige, og ved feil må en rette opp. Jeg er lei meg for disse feilene, og jeg betaler tilbake der det har oppstått feil. Jeg legger meg helt flat og skal være nøye fremover, skriver hun videre.

Stortingsrepresentanten legger til at reiseregningssystemet er vanskelig å forstå og at «det ikke er alt som er like åpenbart alltid».

– Veldig lei meg

– Det betyr også at jeg heller ikke vil møte i eventuelle møter i landsstyret i denne perioden. Jeg har jobbet med Stortingets regnskapskontor og vil fortsette å ha dialog med Stortingets administrasjon og partiet for å oppklare det som har skjedd. Igjen er det viktig for meg å understreke at jeg er veldig lei meg for dette og at jeg vil betale tilbake der jeg har gjort feil med reiseregningene, fortsetter hun.

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte Haukeland Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skriver Aftenposten.

60.000 kroner

Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund. For kjøreturen, som aldri fant sted, fikk hun refundert over 3.000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget. Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

NTB

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.