Her er færrest og flest vaksinert mot meslinger

Nye tilfeller av meslinger bidrar til å holde liv i vaksinedebatten. Nå er tallene for fjorårets vaksinedekning i Kommune-Norge klar.
Kombinert vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR-vaksine) - i to omganger - er en del av barnevaksinasjonsprogrammet i Norge. Foto: Lise Åserud /NTB Scanpix

Etter nyttår har til sammen fire personer fått påvist meslinger, det nyeste tilfellet ble konstatert i mars. Meslinger er en svært smittsom sykdom. Personer som av ulike grunner ikke er vaksinert eller ikke har hatt sykdommen, er naturlig nok mest utsatt for smitte. Uvaksinerte små barn er særlig utsatt for komplikasjoner. 

Ifølge FHI øker antall tilfeller av meslinger i Norge, fra null i 2016, til bare ett i 2017 og 12 smittetilfeller i fjor. Vaksine mot sykdommen ble utviklet på 1960-tallet, men i nyere tid har vaksineskepsisen fått stadig mer plass i det offentlige rom. I Norge ble meslingvaksine introdusert i barnevaksinasjonsprogrammet i 1969.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!