Høyre vil språkteste barnehagebarn

Oppvekst. Høyres ordførerkandidat i Oslo, Saida Begum, vil ha språktest i utvalgte barnehager for å hindre at barnehagene forsterker sosiale forskjeller.
Saida Begum er Høyres ordførerkandidat i Oslo. Hun ønsker flere tiltak for å hindre at barnehagene forsterker sosiale forskjeller. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det er det grepet Oslo trenger for å kunne utjevne sosiale forskjeller, sier Begum til Aftenposten.

Ordførerkandidaten får støtte av Mathilde Tybring-Gjedde (H) i Stortingets utdannings- og forskningskomite.

De har sett på en rapport fra Oslo kommune som avdekker at svært mange barn med minoritetsbakgrunn går i barnehager der kompetansen er svakere hos de ansatte, i tillegg til at kvaliteten på lokalene er dårligere. Rapporten har sett på utvalgte barnehager i bydel Gamle Oslo.

– Vårt mål er å sikre at alle barn kan norsk før de begynner på skolen. Det er en vågal ambisjon, men den er helt nødvendig, sier Tybring-Gjedde.

Tall fra forrige skoleår viser at nær 40 prosent av elevene i bydel Gamle Oslo fikk vedtak om særskilt norskopplæring. For hele Oslo-skolen er andelen rundt en firedel.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!