Ingen vindkraftsøknader blir behandlet før nasjonal ramme er klar

Energi og miljø. NVE kommer ikke til å behandle noen søknader om etablering av vindkraftverk før regjeringen har fastsatt en nasjonal ramme for utbygging.
Vindmøller i Farsund kommune. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Norges vassdrags- og energidirektorats forslag til nasjonal ramme er sendt ut på høring etter at det ble overlevert Olje- og energidepartementet 1. april. Nå opplyser NVE at ingen meldinger eller søknader om å etablere vindkraftverk blir behandlet før forslaget er ferdig behandlet.

Forslaget til nasjonal ramme inneholder NVEs vurdering av hvilke områder direktoratet mener er de mest egnede for vindkraft på land.

– Vi er nå i en mellomfase. I denne perioden har vi funnet det ryddig å ikke behandle meldinger eller søknader om etablering av vindkraftverk. Det innebærer at vi i denne perioden heller ikke vil sende meldinger eller søknader på høring eller arrangere folkemøter, sier vassdrags- og energidirektør Ketil Lund.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!