Historisk måling for Sp i Oslo

Politikk. Sp, som ikke har hatt noen bystyrerepresentanter i Oslo siden 1995, er nå inne med to representanter på ny partimåling.
For første gang på 24 år, kan Senterpartiet få plass i Oslo bystyre. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Dette er utrolig gøy. Dette var det vi håpet på da vi nominerte i fjor, og nå kan det bli noe av, sier Senterpartiets listetopp Bjørg Sandkjær til NRK.

Sp har 2,6 prosent oppslutning på partibarometeret som Norstat har gjort for NRK og Aftenposten. Det innebærer to representanter i bystyret. Framgangen er 1,7 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling.

Målingen er langt fra like lystig lesning for regjeringspartiene, som ikke er i nærheten av å kunne ta makten i hovedstaden.

Høyre, Frp og Venstre ville mistet en representant hver og fått totalt 25 sammen med KrF. Venstresiden får 32 plasser i fordelingen, uten å telle med Senterpartiets to.

Høyre er riktignok største parti, men går tilbake 2,7 prosentpoeng til 30,9 prosent sammenlignet med forrige måling. Frp er ned 0,2 til 5,7, mens Venstre beveger seg ned marginale 0,1 prosentpoeng til 4,5 prosent. KrF er ned 0,3 prosentpoeng og ender på 1,9. På den andre «banehalvdelen» går Ap fram 1,3 prosentpoeng til 27,8 prosent. SV øker med 1,2 til 9,2. Rødt står stille på 7,4 prosent, mens MDG faller 1,1 til 9,6 prosent.

En måling i regi av VG i mars viste at Ap klarer å beholde makten i Oslo, Trondheim og Tromsø, mens Høyre beholder Stavanger og Kristiansand.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.