Vil hindre byggingen av vindmøller på Frøya

Energi og miljø. 78,7 prosent av innbyggerne sier nei til vindmøllepark på Frøya. Nå er aksjonister på plass døgnet rundt for å hindre Trønderenergi i å starte byggingen av vindkraftverket.
Siden Trønderenergi utplasserte en gravemaskin på stedet mandag, har aksjonister vært på plass for å hindre dem i å komme i gang med anleggsarbeidet. Selskapet hadde varslet at de ville starte anleggsarbeidet 1. april - dagen før folkeavstemningen - men har ennå ikke gått igang. Foto: Lena Jørgensen, Frøya.no

Ordfører Berit Flåmo (Ap) har innkalt til ekstraordinært kommunestyre torsdag 11. april etter at et rungende flertall av dem som avla stemme, sa nei til vindmøllepark i en folkeavstemning tirsdag. Da hadde Trøndeenergi allerede plassert ut en gravemaskin på stedet, der aksjonister siden mandag har stått klare til å hindre anleggsarbeidet i å komme i gang.

Bare 48 prosent av de snaut 4.000 stemmeberettigede i Frøya deltok i folkeavstemningen om vindmølleparken, som Trønderenergi vil bygge sammen med tyske Stadtwerke München.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.