Ber statsråden holde fingrene av fatet i vindkraftsaken

Energi og miljø. Mot to stemmer vedtok kommunestyret i Frøya å advare energiminister Kjell-Børre Freiberg (Frp) mot å gripe inn med statlig plan for å få realisert Frøya vindpark.   
Ordfører Berit Flåmo (Ap) og flertallet i kommunestyret i Frøya avviser at det er grunnlag for å frata kommunen planmyndighet i vindkraftsaken. Bildet er fra et tidligere kommunestyremøte, 11. april, da det vedtok at dispensasjonen for å bygge vindkraftverket var bortfalt. Foto: Trond Hammervik, Hitra-Frøya.

- Statlig plan er et drastisk inngrep i det lokale selvstyret og dette selvstyret står sentralt i vårt styresett. Det fastslår Frøya kommune i en uttalelse, som ble vedtatt i ekstraordinært kommunestyremøte torsdag, og som nå går til statsråd Kjell-Børre Freiberg (Frp) i Olje- og energidepartementet (OED). 

Det er Trønderenergi som har bedt OED gripe inn med statlig plan for å sikre at selskapet får realisert planene om vindkraftverk på Frøya. NVE ga konsesjon i 2013 og også kommunen har inntil nylig tilrettelagt for utbyggingen, blant annet ved at den i 2016 ga dispensasjon etter plan- og bygningsloven.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!