Bekymret over økning i varsler mot rådmenn

Administrasjon. Norsk Rådmannsforum ser en økning i antall varslingssaker mot rådmenn i Norge. De mener at varslene kan utgjøre et demokratisk problem.
Styreleder i Norsk Rådmannsforum, Hugo Thode Hansen, mener at noen varslingssaker mot rådmenn ikke har vært forsvarlige og utgjør et rettssikkerhetsproblem. Foto: Harstad kommune

– Før man går til enkle løsninger som sluttavtaler, bør kommunene ha tatt seg tid til å ha undersøkt saken grundig. Hvis ikke, fratas rådmenn rettssikkerheten i denne type saker. Man får ikke avdekket hva som situasjonen, og man svekker muligheten for å rydde skikkelig opp i saken, sier styreleder i Norsk Rådmannsforum Hugo Thode Hansen til Kommunal Rapport.

Før påske valgte tidligere rådmann i Kongsvinger, Gry Sjødin Neander, å inngå sluttavtale med kommunen, etter at 27 mellomledere krevde henne fjernet grunnet trakasserende lederstil. I Balsfjord i Troms ble det nesten samtidig opprettet en varslingssak mot rådmann Rigmor Richardsen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.