Færre vil få bostøtte

Økonomi. 4.200 færre kommer til å motta bostøtte i år, et netto kutt på 3.100 mottakere. SV reagerer kraftig på endringene.
SVs stortingsrepresentant Kari Andersen mener bostøtten må økes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nylig lovte kommunalminister Monica Mæland (H) at regjeringen skal bruke 66 millioner kroner mer på bostøtte i 2019, noe som gjør at 1.100 nye husstander kommer inn i ordningen.

Men samtidig faller altså flere tusen husstander, etter det NTB forstår, ut av bostøtteordningen. I revidert nasjonalbudsjett, som legges fram tirsdag formiddag, fremgår det derfor at bostøtten totalt sett kuttes med 22,8 millioner kroner.

– Når flere mister bostøtten, viser statsminister Erna Solberg (H) nok en gang at hun ikke bryr seg om at uføre, syke og trygdede skal ha et trygt hjem, sier SVs Karin Andersen til NTB.

I saldert budsjett for 2019 er det lagt til grunn at i gjennomsnitt 89.200 mottakere ville motta i gjennomsnitt 31.600 kroner i bostøtte per husstand.

– Nytt anslag innebærer at gjennomsnittlig 85.000 husstander får en gjennomsnittlig utbetalt bostøtte på om lag 31.800 kroner, heter det i budsjettet.

– Det reduserer bevilgningsbehovet med 115 millioner kroner. Hovedårsaken er forventet økt realinntekt. I motsatt retning trekker en økning på 25 millioner kroner som følge av oppdatert anslag på etterbetaling av bostøtte, heter det.

Andersen vil jekke opp bostøtten.

– Så dyrt som det har blitt å bo nå, må boligstøtten kraftig opp for at vanskeligstilte folk skal har råd til å betale husleia. Derfor mener SV at bostøtten må styrkes kraftig, sier hun.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.