Marte Gerhardsen skal lede Oslo-Skolen med 15.000 ansatte og 90.000 elever fra 15. august. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Marte Gerhardsen skal lede Oslo-Skolen med 15.000 ansatte og 90.000 elever fra 15. august. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oslos nye skolesjef: - Jeg var slapp på skolen

Marte Gerhardsen gleder seg til høstens skolestart, da hun blir øverste sjef for Oslo-Skolen. - Jeg var litt slapp på skolen og er imponert over dagens ungdom, sier hun.  

46-åringen ble nylig ansatt i jobben som øverste sjef for landets største kommunale etat med 90.000 elever, 15.000 ansatte og et budsjett på 14 milliarder kroner. Gerhardsen fikk jobben som utdanningsdirektør i konkurranse med 18 andre søkere, inkludert tidligere finansbyråd i Oslo Kristin Vinje (H). Ansettelsen har blitt møtt med overaskelse og til dels kritikk. Oslo Høyres byrådslederkandidat Eirik Solberg Lae synes det ser ut som en partiutnevnelse.

– Ansettelsesprosessen var veldig ordentlig. Det var flere intervjurunder, og jeg ble intervjuet av to kommunaldirektører. Jeg ble testet, og innstillingen til byrådet var enstemmig. Jeg oppfattet det som en veldig administrativt styrt prosess. Jeg har stor forståelse for at mange har meninger om hvem som skal ha denne jobben, men akkurat den kritikken så jeg ikke komme, oppsummerer Gerhardsen og smiler.