Bergen dropper anmeldelse av 13-åring som avslørte datasvikt

Skole. Bergen kommune vil likevel ikke anmelde skoleeleven som avslørte sikkerhetssvikt etter å ha tatt seg ulovlig inn i kommunens datasystemer.
13-åringen tok seg inn i skolens datasystem, etter først å ha varslet om et sikkerhetshull. Nå dropper Bergen kommune anmeldelsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Kommunen har nå nemlig bestemt seg for å trekke politianmeldelsen og varslet familien om dette mandag kveld, ifølge NRK.

– Når vi nå kjenner saken i sin helhet og har fulgt den i nesten et år, har vi kommet fram til at det er rett å trekke politianmeldelsen, sier kommunaldirektør Trine Samuelsberg til kanalen.

13-åringen varslet i fjor vår om at brukernavn og passord til 35.000 lærere og elever i bergensskolen lå åpent tilgjengelig, men ingen reagerte på advarselen.

Skoleeleven tok seg deretter inn i datasystemet for å avsløre svikten, noe som førte til at politiet ble varslet og beslagla guttens datautstyr.

Både politiet og kommunen har fått skarp kritikk for sin håndtering av saken. Kommunen godtok tidligere i vår Datatilsynets vedtak om 1,6 millioner kroner i gebyr etter sikkerhetsavviket, etter først å ha nektet å betale boten.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!