Etterlyser klarere regler for utmelding av IKS-er

Økonomi. – Det er lett å melde seg inn i et interkommunalt selskap, men en tung prosess å melde seg ut, sier Ole-Jørgen Jondahl, prosjektleder for sammenslåingen av Odda, Jondal og Ullensvang. 
Skal Jondal og Ullensvang bare få med seg opprinnelig innskudd når de går ut av Indre Hordaland Miljøverk IKS eller skal de få igjen for verdiøkningen? Det er spørsmålet prosjektleder Ole-Jørgen Jondahl i nye Ullensvang forsøker å få klarhet i. Foto: Magnus K. Bjørke

Fellesnemnda har bestemt at nye Ullensvang kommune skal drive renovasjonstjenestene selv, slik Odda allerede gjør. Det betyr at Jondal kommune og Ullensvang herad må melde seg ut av Indre Hordaland Miljøverk IKS. Men det er enklere sagt enn gjort, ifølge prosjektlederen.

Seks kommuner i Hardanger skjøt inn til sammen 100.000 kroner i grunnkapital, da de etablerte renovasjonsselskapet i 1994. Spørsmålet prosjektlederen for nye Ullensvang stiller seg, er hvor mye selskapet er verdt i dag, og hvordan det økonomiske oppgjøret skal ordnes mellom de to kommunene som melder seg ut, og de fire som blir værende: Eidfjord, Granvin, Ulvik og Voss.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!