Flere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft

Energi og miljø. Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet ber om ny behandling av vindkraftkonsesjoner der utbyggingen ikke har startet.
Tre store natur- og friluftsorganisasjoner ber nå regjeringen om å vurdere gitte vindkraftkonsesjoner på nytt. Illustrasjonsfoto: Jan Kåre Ness, NTB scanpix

Ifølge Klassekampen har de tre organisasjonene sendt et brev til statsrådene i Olje- og energidepartementet og i Klima- og miljødepartementet med dette kravet fordi de mener at de tidligere utredningene ikke er gode nok.

– Vi hører om skrekkeksempler der biologer har vært ute og kartlagt i bare to dager i områder på flere titalls kvadratkilometer, sier generalsekretær Maren Esmark i Norges Naturvernforbund.

Statssekretær Liv Lønnum (Frp) i Olje- og energidepartementet opplyser til Klassekampen at hun ikke har lest brevet, men på generelt grunnlag opplyser hun at det verken er aktuelt å få nye miljøfaglige vurderinger for allerede utdelte konsesjoner eller å trekke tilbake konsesjoner.

– Konsesjonene er gitt, og de er tuftet på solide faglige vurderinger. De er sendt på høring, og alle har hatt mulighet til å komme med innvendinger, sier Lønnum.

Departementet opplyser at organisasjonene skal få svar på brevet og at det kommer et forslag om tidspunkt for et møte etter sommerferien.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!