En uke med full bompengestrid for regjeringen

Politikk. Fredag er det en uke siden Fremskrittspartiet kalte inn til ekstraordinært landsstyremøte om bompenger. Siden har situasjonen framstått som stadig mer fastlåst.
Partilederne (f.v.) Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sammen på Clarion Tyholmen under Arendalsuka før bompengestriden begynte for alvor. Før forrige fredag lød beskjeden fra regjeringen at de var nære en bompengeavtale mellom partiene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det er ikke kjent om partilederne i noen av regjeringspartiene skal møtes fredag for å diskutere bompengestriden. Frp har flere ganger gjort det klart at de med sitt ja til skissen, som ble utarbeidet i forrige uke, er ferdige med å forhandle om temaet. De øvrige partiene i regjeringen, med Venstre i spissen, har derimot ikke avsluttet saken.

Venstres stortingsgruppe drøftet saken onsdag og forfattet da et motkrav til skissen som Høyre hadde lagt fram.

Sentrale kilder i Frp som NTB har snakket med, sier Venstre med dette har posisjonert seg for å tre ut av regjeringen med hevet hode. Kildene er tett på prosessen og beskriver Venstres motkrav som «umulige».

Kravene, som er gjengitt i Aftenposten torsdag, ble lagt fram på et møte mellom Høyre, Venstre og KrF i statsministerboligen onsdag.

Før det ble full splid mellom Frp og Venstre i bompengesaken, var meldingen fra regjeringspartiene for ti dager siden at de fire var nær en løsning på bompengespørsmålet. Da Frp innkalte til det ekstraordinære landsstyremøte, kommenterte statsminister Erna Solberg at det var en helt naturlig del av prosessen.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.