NHO-kåring: Best næringsklima i Oslo

Plan og stedsutvikling. Oslo debuterer i år på toppen i Kommune-NM, en årlig rangering av økonomien og rammebetingelsene for næringslivet i norske kommuner.
De ansatte på rådhuset i Oslo kan glede seg over topplassering i NHOs Kommune-NM. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Kommune-NM, som utføres i regi av NHO, dekker de fem temaområdene næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi. Årets vinner, Oslo, har aldri før blitt rangert helt på topp. Sola har vunnet Kommune-NM flere ganger tidligere, men må i år nøye seg med 2. plass. Årets tredjeplass går til Bærum.

At Oslo rangeres øverst i år, skyldes ifølge NHO ikke at hovedstadskommunen skårer mye bedre på de ulike indikatorene enn tidligere. Det handler mer om at de argeste konkurrentene gjør det svakere. Ifølge NHO har «kommunene i Rogaland har gått mest tilbake de siste fem årene. Endringene gjenspeiler virkningene av oljeprisfallet, som har hatt negativ betydning for utviklingen spesielt på Vestlandet».

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.