Populær hyttekommune utvider eiendomsskatten

Politikk. Innføring av eiendomsskatt for om lag 3300 hytter gir Nes i Buskerud viktige merinntekter.
Det er omtrent like mange hytter som det er innbyggere i Nes. Nå skal 3300 hytter takseres før det utskrives eiendomsskatt fra 2021. Foto: Arash A. Nejad / NTB scanpix

Nes er den siste av Hallingdal-kommunene som har vedtatt eiendomsskatt på fritidsboliger. Utvidelsen av eiendomsskatten innebærer også at eiendommer utenfor sentrum ilegges eiendomsskatt.

Mens eiendomsskatt på faste eiendommer utenfor sentrum innføres fra 1. januar 2020, får ikke hyttefolket denne ekstraregningen før i 2021. Totalt estimeres den utvidede eiendomsskatten å tilføre Nes om lag 12 millioner i året. De fremtidige skatteinntektene kommer godt med. I fjor hadde den lille kommunen med 3.317 innbyggere et netto driftsresultat på minus fem millioner kroner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.