– Vi blir ofte møtt med hersketeknikker

Kommunevalget 2019. – Det er fint at dere er engasjert, men dere forstår ikke hva dette handler om. Den slags hersketeknikker blir ungdom under 18 år ofte møtt med, mener 16-år gamle Felix Underland fra Kristiansand.
Felix Underland fra organisasjonen Press mener 16 og 17 åringer må få stemme. Foto: Tone Holmquist

Underland er med i lokallaget for Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press i Kristiansand, og var en av debattantene om lokalvalg, medborgerskap og meningsfull medvirkning av barn og unge i kommunepolitikken under Arendalsuka. Underland mener 16-års stemmerett er eneste veien å gå.

Det er mange grunner til å snakke om ungdom og demokratiske rettigheter nå. I de nye lærerplanene i Fagfornyelsen, blir demokrati og medborgerskap et av tre bærende elementer. Fagplanene vil gjelde fra 2020.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.