Ordfører Monica Nielsen forteller at Alta er i sorg etter helikopterulykken lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ordfører Monica Nielsen forteller at Alta er i sorg etter helikopterulykken lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Alta-ordføreren: – Lokalsamfunnet er i dyp sorg

Alta-ordfører Monica Nielsen beskriver et lokalsamfunn i dyp sorg etter helikopterulykken som kostet seks personer livet.

– Dette er unge mennesker som er helt i begynnelsen av voksenlivet. Hele Alta-samfunnet bærer preg av dette, og vi gjør alt vi kan for å hjelpe dem som er berørte av dette, sier Nielsen til NTB, som møter henne utenfor rådhuset i Alta når hun er på vei til et møte med krisestaben.

Søndag morgen bekreftet politiet at alle de seks som var om bord i helikopteret, hadde omkommet. Helikopterets pilot er svensk, mens de øvrige er personer i 20-årene fra Alta.

– Dette er unge mennesker som alle kjenner, som er en del av Alta-samfunnet. Vi gjør alt for å stille opp, og vi har stilt alt av nødvendige ressurser til disposisjon, sier Nielsen.

Fakta om helikopterulykken

* Ved 17-tiden lørdag 31. august styrtet et helikopter ved fjellet Skoddevarre, sørvest for Alta sentrum. Helikopteret drev med sightseeing for gjester på festivalen Høstsprell.

* Det var seks personer om bord. Ved 18.30-tiden opplyste Hovedredningssentralen at fire personer var bekreftet omkommet, mens én skadd person ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge og én person ikke var gjort rede for.

* Ved 20.40-tiden ble den savnede personen funnet omkommet i helikopteret. Personen som ble fløyet til sykehus, døde av skadene.

* I tillegg til piloten, som var svensk statsborger, var det fem unge personer i 20-årene fra Alta om bord i ulykkeshelikopteret.

* Helikopteret var av typen Airbus H125, tidligere kjent som AS350. IfølgeNordlys ble det levert i juni i år. Dette er det mest brukte helikopteret i innlandsvirksomhet i Norge.

* Helikoptertypen ble lansert i 1975. Det er bygget over 3.500 av dem, ifølge Wikipedia.

* Helikopteret ble leid og operert av Helitrans, men var eid av selskapet Skjolden Cruisekai AS.

Tett oppfølging

Søndag formiddag har for henne gått med til å følge opp ulykken.

– Vi skal ha møte i krisestaben nå for å sikre at vi ivaretar den omsorgen og støtten som kommunen skal gi i dagene som kommer, sier ordføreren.

Kommunen skal legge til rette for at de som trenger helsehjelp og noen å snakke med, får dekket behovene de trenger. Det ble lørdag kveld nedsatt kriseteam i Alta.

Gjør undersøkelser

Havarikommisjonen ankom søndag morgen Alta for å sammen med politiet gjøre undersøkelser.

Ulykken skjedde i forbindelsen med festivalen Høstsprell, som har tilbudt de besøkende helikopterturer for å se området fra lufta for 500 kroner per person.

(©NTB)

Følg Kommunal Rapport på Facebook