Far kan vippe datter ut av vervet som varaordfører

Kommunevalget 2019. Det er tøff kamp om posisjoner og makt i Stange. Skillelinjene går ikke bare mellom partier og blokker, men også mellom nære familiemedlemmer.
Trine Lise Stårvik (Ap) har vært varaordfører i Stange de siste fire årene. Om hun får fortsette er høyst usikkert. Nærmiljølista, som faren er leder for, er i vippeposisjon og har fremsatt krav om dette vervet. Foto: Stange Arbeiderparti

Tore Ketil Stårvik er leder av Nærmiljølista, som er det tredje største partiet i Stange etter valget. Det setter partiet Stårvik leder i en unik forhandlingsposisjon, da deres støtte avgjør om Ap – etter 96 år med makta – må tre til side til fordel for ordførerkandidat Aasa Gjestvang og Sp. Rollen som joker gjør at Nærmiljølista har kunnet stille mange og tydelige krav til Ap og Sp. Blant annet krav om varaordføreren. Det vervet er det datteren til Nærmiljølistas leder som har i dag.

– Jeg tror de aller fleste forstår at det her er en veldig krevende situasjon. Utover det har jeg ingen kommentar nå, uttaler Ap-politiker og nåværende varaordfører Trine Lise Stårvik til Hamar Arbeiderblad (HA), som først omtalte saken. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!