Varsler stevner Eidskog kommune: – Jeg fraråder alle å varsle om kritikkverdige forhold

Åpenhet. For tre år siden varslet Bente om kritikkverdige forhold i Eidskog kommune, og siden har hun følt seg isolert, trakassert og rettsløs. Nå tar varsleren saken til retten. Trist, sier kommunen.
Belastende: I tre år har Bente stått i varslingssaken i Eidskog kommune, og hun beskriver belastningen som enorm. Foto: Hanna Kristin Hjardar

– Jeg hadde definitivt aldri gjort det igjen, og jeg fraråder alle å varsle. Det kan rett og slett være farlig, sier Bente, som er ansatt i Eidskog kommune. Av hensyn til sin familie ønsker hun ikke at hele navnet hennes blir offentliggjort.

I 2016 ledet hun retakseringsprosessen for eiendomsskatt i hedmarkskommunen, og det skulle raskt vise seg å bli alt annet enn en smidig prosess. Etter kort tid skal Bente muntlig ha varslet ledelsen om at administrasjonen i kommunen ikke var skodd til å gjennomføre et så stort prosjekt som en omtaksering er. Hun fryktet at innkrevingen av eiendomsskatt kom til å bli tilfeldig og i verste fall lovstridig. Bente mener at daværende ledelse responderte med å motarbeide henne, i stedet for å undersøke varslene. Arbeidssituasjonen ble etter hvert så belastende at hun ble sykemeldt. Dette førte til at hun foretok en formell varsling om situasjonen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!