Ti av elleve fylkeskommuner vil trolig få rød eller grønn ledelse

Kommunevalget 2019. Bare Agder får en fylkesordfører fra Høyre. Resten blir Arbeiderpartiet eller Senterpartiet.
Arbeiderpartiets Tonje Brenna vil trolig bli Vikens første fylkesrådsleder. Foto: Ap

Viken: Ap/Sp/SV/Mdg har flertall.

Høyre ble det største partiet med 25,1 prosent av stemmene, og Bompengepartiet FNB fikk 3,5 prosent i Viken. Til tross for et klart rødgrønt flertall, kan forhandlingene bli tøffe. Sp i Viken har kjørt en valgkamp på oppløsning av Viken som sak nummer en. De vil ha en avtale om at det skal søkes om oppløsning i 2021 dersom det blir regjeringsskifte. Blir de rødgrønne enige, er det trolig Tonje Brenna (Ap) som blir Vikens første fylkesrådsleder. Men Aps program sier ingenting om oppløsning.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.