Innskrenker ytringsfriheten til folkevalgte, får refs av ombudsmannen

Åpenhet. Brønnøy kommune pålegger de folkevalgte taushetsplikt for saker behandlet bak lukkede dører. Brudd på ytringsfriheten, sier Sivilombudsmannen.
Ber om endring: Sivilombudsmann Aage Thor Falkanger ber Brønnøy kommune om å endre sitt reglement om taushetsplikt for folkevalgte. Foto: Vegar Venli

– Vi tar uttalelsen fra Sivilombudsmannen til orientering, og vi kommer til å tilpasse vårt reglement. Når vi behandler saker bak lukkede dører må vi bli tydeligere på hva som er taushetsbelagte opplysninger og ikke. Det er ikke slik at hele debatten er taushetsbelagt, sier ordfører Johnny Hansen (Ap) i Brønnøy kommune.

Sivilombudsmannen har undersøkt Brønnøy kommunes reglement for lukking av møter for folkevalgte og taushetsplikt for folkevalgte. I kommunestyrets reglement for lukking av møter gis både folkevalgte og de tjenestemenn som måtte være til stede en taushetsplikt for de forhandlingene og de vedtak som er gjort. Dette reagerer Sivilombudsmannen på.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!