Finner alvorlige saksbehandlingsfeil i varslingssaken i Eidskog

Åpenhet. Professor Erik Magnus Boe reagerer på saksbehandlingen i varslingssaken i Eidskog. Han finner flere feil, men kommunen er uenig.
Alvorlig: Professor i offentlig rett Erik Magnus Boe mener at det kan virke som om ledelsen i Eidskog var valgt å misforstå forvaltningsloven. - Det er alvorlig, sier han. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Slik jeg kjenner saken så illustrerer den, for å si det pent, at kommunen tar svært lett på grunnleggende rettssikkerhetsgarantier som lovverket vårt stiller opp, og det er trist, sier professor emeritus i offentlig rett Erik Magnus Boe ved Universitetet i Oslo.

Professor Boe har ikke gått inn i innholdet i selve varselet, men han har vurdert hvordan varslingssaken har blitt behandlet av administrasjonen og av kommunestyret. Boe ser flere feil i saksbehandlingen, særlig når det gjelder habilitet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.