– Varaordfører i 50 prosent er nok

Kommunevalget 2019. Ingen av de allerede sammenslåtte kommunene har varaordfører i mer enn 50 prosent stilling. I nye Sunnfjord får de heltids varaordfører. Larvik-ordfører Rune Høiseth (Ap) mener at 50 prosent holder.   
Varaordfører i 50 prosent stilling er akkurat passe, mener Rune Høiseth (Ap), ordfører i Larvik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Kommende varaordfører i nye Sunnfjord kommune, Jenny Følling (Sp), får heltidsstilling og en godtgjørelse på 950.000 kroner. De 100.000 kronene hun får for vervet som fylkestingsrepresentant trekkes fra, slik at den reelle godtgjørelsen hun mottar fra Sunnfjord blir 850.000 kroner.

Sunnfjord er sammensatt av Førde, Jølster, Gaular og Naustdal og vil ligge i nye Vestland fylke.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.