Sp og MDG trakk seg fra samtaler – fortsatt uavklart i Kristiansand

Kommunevalget 2019. Høyre har fortsatt ikke gitt opp håpet om å få til et flertall på borgerlig side i Kristiansand, selv om både MDG og Sp har trukket seg fra samtalene.
Ordfører Harald Furres sier at det er konstruktive samtaler. Foto: Lisa Rypeng

Forsøket på å få til et samarbeid mellom åtte partier på borgerlig side har foreløpig ikke ført fram. Målet var å få en avtale mellom Høyre, KrF, MDG, Frp, Sp, Venstre, Partiet De Kristne og Pensjonistpartiet.

Miljøpartiet De Grønne sier en avtale er uaktuelt så lenge Frp er med på laget, og tirsdag kveld trakk også Senterpartiet seg, ifølge Fædrelandsvennen.

Sp vil ikke stenge døra til borgerlig side, men ønsker nå å se om de kan finne en løsning med Arbeiderpartiet.

– Vi ville være ryddige med Høyre og har gitt beskjed om det slik at vi ikke rir to hester samtidig, sier forhandlingsleder Kjell Eirik Haavold til avisen.

Ordfører Harald Furres sier partene har god tid, og at det er konstruktive samtaler. Tverrpolitisk Folkeliste er nå innlemmet i møtene.

Demokratene gjorde et svært godt valg og endte som tredje største parti i sørlandsbyen. Med ti mandater havnet de på vippen mellom de tradisjonelle fløyene, og det jobbes hardt blant de andre partiene for å finne koalisjon uten dem.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!