Sp utraderte de andre partiene i Andøy

Kommunevalget 2019. Innbyggerne i Andøy har gitt et tydelig signal om hva de synes om nedleggelsen av flystasjonen. Sp sitter igjen med rent flertall, og regjeringspartiene er desimert.
Stupte: Ordfører Jonni Solsvik (H) i Andøy konstaterer at hans parti nesten har blitt fjernet fra kommunestyret, og at Sp har fått rent flertall. Foto: Thor-Wiggo Skille

– Innbyggerne i Andøy har gitt en tydelig tilbakemelding om hva de mener om nedleggelsen av flystasjonen og noen andre viktige saker. Vi hadde håp om å få ordførervervet, men dette resultatet var helt overveldende, sier Andøys nye ordfører, Knut Andreas Nordmo (Sp).

I 2016 vedtok regjeringspartiene og Ap å avvikle flystasjonen på Andøya i Nordland, som var kommunens viktigste arbeidsplass. Innbyggerne har følt seg overkjørt, og det var forventet at dette kom til å gjøre utslag i kommunestyrevalget. Valgresultatet viser at Sp fikk 56 prosent av stemmene, og får med dette rent flertall i kommunestyret med 14 av 23 representanter. Dette er en framgang på hele 45,7 prosentpoeng fra forrige kommunestyrevalg.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!